Natuurlijk hebben we naturelkazen in jong , jong belegen en belegen. Verder maken we diverse soorten kruidenkazen:

- met komijn

- basilicum en verse knoflook

 - tuinkruiden (o.a. brandnetel, bieslook)

- een italiaanse melange van o.a. peper, paprika

- zeeaster ( wat bij ons in de weilanden groeit en bloeit)

- Friese nagelkaas

- fenegriek , een klaversoort die de kaas een nootachtig smaakjegeeft.

En de prijswinnende kaas met caribische chilpepers.


Productspecificatie kaas

Gemiddelde voedingswaarde per 100gr.
(gegevens bekend uit literatuur*)
Energie 1601 kJ
382 Kcal
Eiwit 26.0 gr.
Totaal vet 33.0 gr.
-verzadigd 21.0 gr.
Koolhydraten 0.0 gr.
-waarvan suiker 0.0 gr.
Zout 1.97 gr.
cholesterol  110 mg.
GMO vrij
Verpakking, bewaar en transportadvies
Hele kaas los Kaaskorst < 20 °C niet gekoeld

Wettelijke allergenen
+= aanwezig lactose

* Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden


Naast ons eigen assortiment hebben we ook andere biologische kazen van collegaboeren.

een greep uit het assortiment :

-Jong, jong belegen, belegen en reade jutter van Terschelling

- Belegen kaas van jerseykoeien ( rauwmelkse kaas met een hoger vergehalte)

-Extra belegen en oude kaas van de merken Zuiver Zuivel en Bastiaanse

-Jong en belegen en fenegriek-geitenkaas van zorgboerderij de Klompenhoeve

-meer verse en kruidenkaas van geitenmelk.

-Schapenkaas uit Kollumerpomp

-Buitenlandse kaas :

  - buffelmozzerella                                   -  ricotta

  - brie van koe en geit                             - mascarpone

  - pecorino                                                     - cottage cheese

 

Het assortiment zuivel ( van collegaboeren) bevat o.a

- karnemelk  - volle en halfvolle yoghurt -  griekse yoghurt - volle en magere kwark -

 - vruchtenyoghurt  - boter - kefir  - slagroom - creme fraiche  - zure room -

 - geitenyoghurt en-kwark  -geitenmelk  - schapenmelk - schapenyoghurt.  


Aan biologische vleesvervangers zijn te koop

 tempeh  - tofu (naturel en met diverse toevoegingen zoals basilicum) - en vegetarische burgers.